22 Ιουνίου 2024

ΑΣΚΗΣΗ ΑΣΚΗΣΗ ΑΣΚΗΣΗ

Σε εξέλιξη μεγάλη έρευνα ελληνικών Αρχών και Europol για διεθνές κύκλωμα Trafficking

Του Δ. Καλαμπάκα

Με εντολή του Γενικού Γραμματέα Ηνωμένων Εθνών Antonio Guterrez, έφτασε σήμερα στην Ελλάδα, ο Ύπατος εκπρόσωπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα και δικαιοσύνη, πρέσβυς κ. Νίκος Πατακιάς. Ο Ύπατος εκπρόσωπος θα συναντηθεί με τον εθνικό εισηγητή καταπολέμησης εμπορίας ανθρώπων, κύριο Λάζαρο Κόζαρη του Υπ. Εξωτερικών, με σκοπό την ενημέρωση των Ηνωμένων Εθνών, σχετικά με την ευρείας έκτασης έρευνα ελληνικών Αρχών, σε συνεργασία με διπλωματικές αντιπροσωπείες από Βέλγιο, Γαλλία, Κύπρο, Ολλανδία, Αγγλία και ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις έως τώρα ενδείξεις, τα αποτελέσματα των ερευνών που διεξάγουν οι ελληνικές Αρχές, με την συνδρομή της Europol, οδηγούν σε διεθνές κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων. Χαρακτηριστικό στοιχείο της σοβαρότητας της υπόθεσης αποτελεί το γεγονός ότι, «κεκλεισμένων των θυρών» ολοκληρώθηκε, πριν από λίγο, έκτακτη σύσκεψη, στην Αθήνα, της Europol, στην οποία συμμετείχε, μέσω τηλεδιάσκεψης, για πρώτη φορά στην ιστορία το κεντρικό επιτελείο της υπηρεσίας στη Χάγη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, η προσοχή των Αρχών εστιάζεται στη δράση δυο πολυεθνικών εταιρειών, σε Γαλλία και Γερμανία, καθώς και μιας μεγάλης -υπεράνω υποψίας- εταιρείας στην Ολλανδία.

Εξασφαλίσαμε και μεταδίδουμε χωρίς επιφύλαξη, την έρευνα που πραγματοποιήθηκε χτες, παρουσία της ειδικής εισαγγελέως καταπολέμησης εμπορίας ανθρώπων από κλιμάκιο του αρμόδιου τμήματος του Οργανωμένου Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. Κατά την διάρκεια της έρευνας, εντοπίστηκαν πλαστά διαβατήρια και πλαστά τιμολόγια.

Μη χάσετε σήμερα την αποκλειστική μαρτυρία της Μirna El Hafifa στο Μέδουσα Against Crimes και στον αρχισυντάκτη μας Κώστα Πασαγιάννη, η οποία αποτελεί μάρτυρα κλειδί και αυτή την ώρα καταθέτει κεκλεισμένων των θυρών στην ειδική εισαγγελέα. Η El Hafifa έφτασε χτες στην Αθήνα με άκρα μυστικότητα και υψηλή αστυνομική προστασία.