22 Ιουνίου 2024

ΑΣΚΗΣΗ ΑΣΚΗΣΗ ΑΣΚΗΣΗ

Τι γίνεται με την ΜΚΟ ΗΡΑ;

Έρευνα στα γραφεία της ΜΚΟ ΗΡΑ διεξήχθη νωρίς το απόγευμα της Τρίτης παρουσία της Ειδικής Εισαγγελέως για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες την ώρα της έρευνας στα γραφεία της ΜΚΟ βρισκόταν η γνωστή Συριακής καταγωγής φιλάνθρωπος Raza Zeituneh.

Ποια είναι όμως η ΜΚΟ ΗΡΑ που επανέρχεται συνεχώς στο προσκήνιο της επικαιρότητας συνδεδεμένη με υποθέσεις νεαρών γυναικών που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις είναι θύματα εμπορίας ανθρώπων; 

Ήρθε στο φως της δημοσιότητας με αφορμή ένα φυλλάδιό της που βρέθηκε σε φάκελο με αναγεγραμμένο όνομα της Εισαγγελέως, ο οποίος το μεσημέρι της Τρίτης εντοπίστηκε στην είσοδο των γραφείων της Ειδικής Εισαγγελίας. 

Η ΜΚΟ ΗΡΑ δραστηριοποείται στην προστασία γυναικών αιτούντων άσυλο και προσφύγων κυρίως σε θέματα κακοποίησης και έμφυλης βίας. Πρόεδρος της Οργάνωσης είναι η Δρ Μάνια Κιμπούρογλου. Πρόσφατα η οργάνωση ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προβεί στην αγορά τεσσάρων containers πλήρως εξοπλισμένων με είδη ραφτικής προκειμένου αυτά να διατεθούν στη δομή Σχιστού για την απασχόληση των γυναικών. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες πίσω από τη δωρεά αυτή βρίσκεται η γνωστή κυρία των Αθηνών, Συριακής καταγωγής Raza Zeituneh που σύμφωνα με πληροφορίες, που σημειώνεται ότι δεν επιβεβαιώνονται από επίσημα χείλη, επισκέφθηκε πρόσφατα τη Δομή Σχιστού. Τονίζεται ότι η Zeituneh είχε εκφράσει την επιθυμία να μην δοθεί δημοσιότητα στην φιλανθρωπική της πρωτοβουλία. 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ η διεύθυνση της Δομής Σχιστού διαψεύδει ότι υπήρξε οποιαδήποτε επικοινωνία με την ΜΚΟ ΗΡΑ για την τοποθέτηση των containers.