22 Ιουνίου 2024

Μαρίνα Ντονοπούλου, Α21

«Πολλά συγχαρητήρια στον Υπουργό και στην Υφυπουργό για αυτή την Άσκηση. Είναι πολύ σημαντικό να τονιστεί και να δοθεί περισσότερη σημασία και έμφαση στην καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων που είναι δυστυχώς ένα έγκλημα αόρατο και πλήττει την Ελλάδα, κατά κύριο λόγο ως χώρα προορισμού και διέλευσης. Είναι πολύ σημαντικό που τονίζεται και η συνεργασία μεταξύ του κράτους και των ΜΚΟ και της Κοινωνίας των Πολιτών, καθώς μόνο μέσω της συνεργασίας μπορούμε να πατάξουμε αυτό το έγκλημα και η Άσκηση αυτή είναι μια καταπληκτική αφορμή για να δούμε τα κενά του συστήματος ίσως που μπορούμε να διορθώσουμε.

 Μακάρι να γίνονται περισσότερα τέτοια πράγματα γιατί είναι σωστό να εντοπίζουμε τα προβλήματα και τι μπορούμε να κάνουμε για να γίνουμε καλύτεροι.

Για μένα είναι μεγάλη τιμή που εκπροσωπώ την Α21 και συμμετέχουμε σε αυτή τη δράση γιατί είναι πολύ σημαντική εμπειρία και όλο το ταξίδι μέχρι εδώ, από τις συναντήσεις σχεδιασμού και προγραμματισμού της Άσκησης, οπότε είμαι φοβερά ευγνώμων για τη δυνατότητα.»